Chiangmai.dk

- Rejseguide til alt om Chiang Mai..

Seværdigheder i Chiang Mai

Med sin mere end 700 år gamle historie har Chiang Mai masser at byde på, for den der er interesseret i Thailandsk kulturhistorie. Herunder finder du en beskrivelse af nogle af de mest kendte attraktioner og seværdigheder i byen...
Ping floden
Løber i udkanten af Chiang Mai og er et oplagt sted at gå en tur og måske nyde de mange spændende restauranter som ligger her langs dens breder.
Det er naturligvis også muligt at tage på flodcruise og nyde det betagende syn af byen fra floden..

Chiang Mai´s natmarked
Markedet ligger ved Chang Klan Road og er åbent hver aften fra omkring kl. 19.00 til midnat. Her finder du alt hvad hjertet kan begære af kopivarer såsom cd/dvd, t-shirts, ure, mv. samt et stort udvalg af lokalt forarbejdet træhåndværk og smykker. Imellem alle boderne finder du også et stort udvalg af restauranter og forskellige gadekøkkener..
Markedet er et af de billigste i Thailand, men husk alligevel at prutte om prisen :-) !

Chiang Mai National Museum
Ligger lige ved siden af templet Wat Chet Yot, og har normalt åbent på alle ugens dage med undtagelse af mandag og tirsdag.
Her kan du få fortalt historien om Chiang Mai´s oprindelse gennem diverse billeder og rekvisitter. Der er en velbevaret og flot samling af forskellige budistiske hellige ting, våben og landbrugsredskaber fra Lanna-perioden.

Chiang Mai Stammefolk museum
Ligger i Ratchamankla parken og holder åbent alle ugens dage.
Museet beskriver kultur- og dagligdagslivet for Thailands mange bjergstammer, såsom bla. Karen folket, Hmong, Akkha, Lahu og Lisu m.fl.
Du kan her se en imponerende samling af bla. flotte farverige nationaldragter og accesories samt diverse smykker, redskaber m.m.

Chiang Mai Zoo
Ligger på en bjergtop ved Huay Kaew Road med flot udsigt over Chiang Mai. Her kan du opleve mange forskellige dyrearter og bla. er der for nyligt kommet to af de sjældne og udryddelsestruede Pandabjørne til parken.
Doi Suthep bjeget - Wat Phra Borommathat Doi Suthep
På toppen af bjerget ligger templet med flot skue ud over Chiang Mai.
Templet er opført i 1383 af Kong Gue Na og legenden siger at det var en elefant der blev sendt ud for at finde et egnet sted for byggeriet. Elefanten kom til stedet og cirkulerede tre gange hvorefter den faldt på knæ på det sted hvor templet blev opført.

Phu Ping Royal Palace
Ligger ca. 5 km fra templet Wat Phrathat Doi Suthep og er åbent for offentligheden på fredage. Stedet fungere som sommerresidens for den kongelige familie.

Mae Sa valley
Ligger kun ca. 1/2 times kørsel fra Chiang Mai centrum. I Mae Sa Valley kan du blandt andet opleve det fascinerende Mae Sa vandfald og se hvordan de farvestrålende orkideblomter bliver til på den nærliggende orkidefarm.
Desuden er der også mulighed for at se en slangefarm, botanisk have og hvis du har modet hertil, endda komme til at ride på elefantryg i Maw Sa Elephant Camp.

Mae Sa Elephant Camp
Her kan du opleve elefantridning i regnskoven og show hvor elefanterne spiller fodbold, maler og gør forskellige andre ting som viser hvro god dresseret de er blevet. Her er også en udstillignshal hvor man kan opleve/læse om forskellige sjove og anderledes elefanthistorier, fotos af elefantfødsler m.m.
Det er også muligt at købe bananer så man kan prøve at håndfodre elefanterne og evt. få taget billeder sammen med dem.

Phu Phing Ratchanivej Palace
Dette kongelige palads, som ligger smukt mellem de frodige bjergkæder, ligger i kort afstand fra Doi Suthep. Det er muligt at komme på besøg og se de udendørs arealer i de perioder hvor den royale familie ikke selv bruger paladset.

Dronning Sirikits botaniske have
Her er det muligt bla. at opleve mange forskellige flotte blomster og plantearter grupperet efter de vækstmæssige betingelser de normalt gror under. Bla. kan man se en stor samling af flotte orkidearter m.m.
I haven er der adskillige stisystemer, hvor man kan nyde en spadseretur og evt. finde skygge for solens varme stråler.

Templet Wat Jed Yot
Dateres til 1477 og templets udførelse med bla. syv spir, skulle efter sigende være inspireret af historien om Buddhas åbenbaring som fandt sted i Nord Indien for mere end 2500 år siden.

Templet Wat Chiang Man
Ligger ved Ratchapakkinai Road og er Chiang Mai's ældste tempel dateret til 1296. Templet fungerede i sin tid som bolig for Kong Mengrai og har en chedi som er støttet af elefantbuster. I denne findes der en lille krystal Buddha om hvilken det siges at den har den magiske evne til at frembringe regnvejr.

Templet Wat Chedi Luang
Templet som er fra år 1401, ligger ved Phraokklao Road, og har en enorm pagode som oprindeligt var mere end 280 fod høj, inden den blev delvist ødelagt af et jordskælv i 1545.

Templet Wat Phra Singh
Templet som er fra 1345, blev oprindeligt opført for at huse de jordiske rester af Kong Kan Fu, og er det største i Chiang Mai. Templet er særligt kendt for Lai Kham kapellet med sine flotte træudskæringer og andre udsmykninger i Nord-thailandsk stil.